Campervan Time!

Zelf de wereld ontdekken, daar gaat het om bij reizen. Een roadtrip kan daarbij natuurlijk niet ontbreken! Met een leuke camper en met de tent de wildernis intrekken en onder de sterren slapen. Wie wil dat nou niet? Maar om eerst een mooi bos door te rijden zijn er veel mogelijkheden om een auto of camper te huren, maar hoe doe je dat. Voor je begint zie je door de bomen het bos al niet meer!

Het belangrijkste is om van te voren te bepalen wat je wilt gaan doen:Campervan Europe

1: Met hoeveel personen ga je?

2: Hoeveel KM ga je rijden?

3: Hoe ga je overnachten? In de Camper of in de tent/hostel?

Aantal personen

Bepaal van te voren met hoeveel personen je wilt gaan reizen. Extra reisgenoten kun je overal vinden in je hostel of via internet (www.gumtree.com). Hoe meer personen er mee gaan hoe goedkoper het wordt natuurlijk. Spreek van te voren goed af hoeveel diegene moet bepalen voor de huur en voor de benzine!

 

Kilometertjes

Check van te voren hoeveel kilometer je wilt gaan rijden. Ga je roadtrippen en is er een verdwalingskans, vermenigvuldig de kilometers dan met 1,5. Waarom wil je dit van te voren weten? Je betaald namelijk voor het aantal kilometer dat je maakt met je campervan. Meestal zit dit tussen de 100 en 150 km per dag dat je vrij mag gebruiken en voor extra kilometers betaal je extra. Vaak kun je ook kiezen voor unlimited kilometers waarvoor je een bepaald bedrag extra betaald. Bereken dan ook van te voren wat het voordeligst is.

Overnachten

Bepaal ook van te voren waar je gaat slapen, in de wilderness of in een stad bij een hostel. Slaap je bij een hostel vraag dan van te voren of je gratis mag overnachten op het terrein. Parkeer je in de stad let dan op borden of er geen boete op staat als je gaat overnachten op een parkeerplaats. Ga je de wilderness in check dan ook daar van te voren of je vrij mag kamperen. Neem ook voldoende eten en drinken mee en vergeet vooral niet de spellen en muziek(instrumenten) mee te nemen. Check daarbij ook of de campervan voldoende keukengereedschap heeft om te koken.

 

Maar welke Campervan kies je dan?

Er zijn verschillende sites waar je makkelijk de juiste campervan of auto kunt huren. Er zijn veel grote verhuurbedrijven als Hertz of Avis. Maar deze zijn erg duur en zijn niet gericht op backpackers. Kijk daarom eens op Vroom Vroom Vroom, hier kun je zoeken vanaf een bepaalde plaats naar een bepaalde plaats en kun je verschillende filters toepassen.

 

Campervan escapeVraag aan je medepackers welke campervans goed zijn. Want ook hier is goedkoop = duurkoop. Zo zijn er verhalen van kapotte campers met hele dure reparaties die niet bij de verzekering zaten. Hou ook rekening met voorruitschade, deze moet je vaak extra meeverzekeren.

Check dus alles goed: Grootte van de wagen, kilometers, verzekeringen en staat van de auto.

Tip: je hoeft niet helemaal naar de andere kant van de wereld voor een roadtrip! Check Europa eens voor de grap!

 

 

2 gedachten over “Campervan Time!

Heb je vragen? Stel ze! Wil je een pizza bestellen? Bestel ze ergens anders!