Inca Trail Adventure!

Inca Trail Adventure!

1014613_10200434501519880_1243433068_o

De weg naar Dead Woman’s Pass

Wat was ook alweer het Inca Trail Adventure? U neemt 4 dagen, 1 paar goede schoenen, 25 mini-peruaantjes, goed gezelschap en een 600 jaar oud wereldwonder (Machu Picchu). Helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt aangezien je toch in de Andes loopt met een maximale hoogte van 4215 meter. Hierdoor kost alles net iets meer moeite. Maar misschien lijkt de voorbereiding wel het zwaarste, want waar moet je boeken en wat moet ik meenemen?

Inca Trail Boeken

De Inca Trail is een door de Peruaanse regering geregulierde trail. Dat wil zeggen zeg ze de prijs bepalen en een maximum aantal toeristen toelaten per dag. Dit heeft tot gevolg dat je minimaal 6 maanden van te voren moet reserveren. Houdt rekening met een minimale prijs van 500 Euro. Elk zichzelf respecterend reisbureau biedt deze tegenwoordig aan en dat doen ze niet voor niets want dit is een adventure voor iedereen!

 

Wat neem je mee op de Inca Trail?

1025746_10200434429318075_592769250_o

Dragers op een rijtje

Je gaat vier dagen op pad in de Andes en je verwacht dat je veel nodig zal hebben, gelukkig wordt het meeste van jouw bagage gedragen door lokale dragers. Check dus goed van te voren hoeveel kilo je mee mag nemen op de tocht aangezien de dragers maar 25 kg mogen dragen. Over het algemeen mag je rond de 5 a 6 kilo meegeven aan de dragers. De rest moet je zelf dragen en dat wil je echt niet op 4 km hoogte. Zorg dus dat je eten en drinken in je dagelijkse tas zitten samen met eventueel een trui en verder niks. De rest van je kleren, toiletspullen en benodigdheden geef je aan de dragers. Vaak krijg je een tent en kun je eventueel spullen bijhuren zoals een matje of slaapzak. Vergeet ook geen zaklamp mee te nemen aangezien er op de overnachtingsplekken geen of nauwelijks elektra is voor lampen als je een toilet zoekt. De zaklamp (of hoofdlamp) heb je voor je veiligheid vooral de laatste nacht nodig als je in het donker begint met de wandeling naar Macho Pichu.

 

De Inca Trail Route!

Dag 1: De start van de Inca Trail

De dag waarin je naar het beginpunt gaat vanuit Cuzco met de bus en je bagage wordt gewogen en verdeeld over de dragers. Het gaat nu echt beginnen, de eerste papieren worden gecontroleerd. Je kunt je eerste stempel in je paspoort krijgen, zoals de komende vier dagen ook gaat gebeuren. Je hebt nog veel energie en je wilt snel maar je komt erachter dat het toch iets hoger ligt dan de boulevard van Scheveningen. Dit doet pijn! Gelukkig kom je dan al snel bij het eerste1026082_10200434193672184_1466088375_o lunchpunt waar alles klaar staat voor een maaltijd en coca thee. Na een paar uur kom je aan op de eerste slaapplek, een kleine camping met nauwelijks toilet voorzieningen. Douchen gaat het niet worden deze dagen! De tenten zijn al klaargezet door de dragers en je kunt de eettent in voor warme thee en een goede maaltijd. Zorg voor warme kleding en slaapzak want het wil nog weleens koud worden op die hoogte ’s nachts in je tentje!

Dag 2: Dead Women Pass

De tweede dag is de zwaarste en ga je over het 4215 meter punt heen. Gemiddeld doen lopers er 7 uur over dus neem je tijd. Je begint onderaan de berg en ziet steeds waar je naar toe gaat en dat blijft ver
weg. Op deze trail merk je hoe sterk je doorzettingskracht is! Elke stap gaat moeizaam en kost veel energie. Zorg dus voor voldoende suikers in je tasje. Eenmaal bovenop de berg heb je een fantastisch uitzicht en daal je aan de andere kant weer naar beneden, richting het kamp voor vanavond. Pas op met het dalen op dit stuk!  Hier gebeuren de meeste ongelukken door de verschillende hoogte van treden en gladheid. Aangezien de dragers het binnen twee uur lopen kom je weer in een gespreid bedje terecht!

Dag 3: Genieten!

De laatste volle dag lopen is er eentje die makkelijk te doen is na gister. Veel vlakke stukken en hele mooie uitzichten. De flora wordt fantastisch door het regenwoud waar je doorheen loopt. Je kunt rusten bij mooie ruïnes en heerlijk genieten van het uitzicht!

Dag 4: Machu Picchu

Om 4 uur sta je op want je wil zo snel mogelijk naar Machu Picchu. De trail gaat om 6 uur open maar eerst moet alles nog worden ingepakt, opgeruimd en ontbeten. Daarna is het wachten totdat de trail open gaat en ga je met je zaklamp beginnen aan de laatste twee uur lopen. Dit is misschien wel het gevaarlijkste deel aangezien het nog donker is en hier al veel mensen naar beneden zijn gevallen. Haal hier dus ook geen andere lopers in! Als het licht wordt rond acht uur kom je aan bij de zonnepoort. Je ziet Machu Picchu al liggen in de verte. na de eerste fotoserie is het nog een kleine 20 minuten bergaf naar het fameuse wereldwonder! Daar sta je dan op die welbekende plek waar al zo vaak dat zelfde gevoel heeft plaatsgevonden: IK HEB HET GEHAALD!

1026143_10200434666964016_83474753_o

1 gedachte over “Inca Trail Adventure!

Heb je vragen? Stel ze! Wil je een pizza bestellen? Bestel ze ergens anders!