Tips voor leuke drankspellen

Get Wasted! De beste Drankspellen!

Drankspellen. Je ontkomt er niet aan. De gezellige avonden in de bar van het hostel, met zijn allen om het kampvuur of gewoon een middagje in het park, drankspellen maken het altijd nét iets gezelliger. Met één stock kaarten , dobbelstenen of gewoon alleen met drank kunnen er vele verschillende drankspellen bedacht worden. Aan paar simpele voorbeelden;

1. Red or Black

Één willekeurige speler wordt uitgekozen als ‘spelverdeler’. Degene links van  de spelverdeler begint. Je kiest rood of zwart; als de spelverdeler een rode kaart omdraait, mag je iemand kiezen die een shotje neemt. Draait de spelverdeler een zwarte kaart, dan moet je zelf een shotje nemen.

Uiteraard kan je dit drankspelletje in verschillende varianten doen. Je kan het spel  bijvoorbeeld moeilijker maken door het soort te moeten raden (harten, klaver, ruiten of schoppen).

2. Higher or lower

Een vergelijkbare variant van het drankspel Red or Black is ‘Higher or Lower’.  De eerste kaart wordt opengelegd op tafel. De eerste speler moet raden of de volgende kaart hoger of lager is dan de kaart die op tafel ligt. Is het goed geraden, dan mag de speler iemand kiezen die een shotje moet doen. Is het niet goed geraden, dan moet uiteraard de speler zelf een shotje drinken. Je gaat continue verder met de kaart die is opengelegd door de laatste speler.

3. Spin the Bottle

Voor dit spel is geen stock kaarten nodig, maar wel een (lege) fles en shotjes / drankjes.  Je zet alle drankjes voor de spelers neer en omstebeurt draai je de fles die in het midden op de tafel ligt. Zodra de fles uitgedraaid is, moet degene waar de fles met de dop naartoe wijst een shotje drinken.

4. Proposal

Dit drankspel kan zowel met kaarten als met dobbelstenen gespeeld worden. In dit voorbeeld maken we gebruik van spelkaarten. De persoon die begint, kiest twee kaarten uit de pot. Alleen hij/zij ziet de kaarten en brengt een bod uit. Hoe hoger de kaarten, hoe hoger de kans om te winnen. Een bod kan variëren van één slok bier, van een paar slokken, tot een heel flesje. De speler die hij uitdaagt mag nu aangeven of hij mee gaat met het bod, het bod verhoogt of afhaakt. Meegaan betekent dat hij ook twee kaarten pakt en degene met de hoogste kaarten wint. Degene met de laagste kaarten moet dus het aantal geboden slokken nemen. De speler die wordt uitgedaagd mag het bod ook verhogen, als hij denkt dat er gebluft wordt of over de ander heen kan gaan. Haakt er iemand af, dit kan al bij het eerste bod of na verhoging zijn? Dan moet de afhaker de helft van het aantal geboden slokken drinken, en uiteraard wordt dit aantal altijd naar boven afgerond. Bij een inzet van zeven slokken, moet de afhaker er dus  vier drinken.

5. Clap on

Voor dit drankspel zijn geen kaarten of dobbelstenen nodig, alleen een tafel, drank en mensen. Je legt je handen om en om naast elkaar plat op tafel. Jouw rechterhand, dan de linkerhand van de buurman, dan de rechterhand van je andere buurman en dan jouw linkerhand. Een speler begint met één hand te klappen op tafel, daarna moet de volgende hand klappen. Je begint met de klok mee, als iemand twee keer klapt, dan wisselt het spel van richting. Degene die te lang wacht of verkeerd gaat, moet een biertje / shotje atten. Probeer het spel in lekker hoog tempo te spelen.

Uiteraard hebben we ook nog de veel voorkomende spelletjes, waarvan het altijd onduidelijk zijn wat de regels ook alweer waren. Daarom hier nog een paar extra drankspelletjes met speluitleg.

6. Ring of Fire / Kingsen

Het meest bekende, leukste en beste van de drankspellen in de wereld! Zorg dat je niet hoeft te werken morgen… Deze combinatie van verschillende drankspellen maakt je avond LE-GEN-DA-RY! Zet een (bier)glas in het midden van de tafel en maak van een stock kaarten een ring om het glas heen. Iedereen pakt omstebeurt een kaart van de cirkel. Zodra je de cirkel doorbreekt moet je een extra shotje nemen!

2 Zelf een atje nemen

3 Degene rechts van jou neemt een atje

4 Degene links van jou neemt een atje

5 Categorieën

De speler die de kaart pakt begint met een merk of product. Degene die niks meer weet op te noemen moet een shotje nemen. Voorbeeld; kledingmerken, fruitsoort, automerken.

6 Never have I ever…

Voorbeeld; Never Have I Ever slept in a backpackers. Degene die dit al wel een keer in hun leven hebben gedaan, moeten drinken.

7 Juffen

Je begint met tellen; 1,2,3… Alle getallen die een 7 bevatten (7,17, 27, etc.) worden overgeslagen en vervangen door het woord Juf. Ook de tafel van 7 wordt vervangen door Juf ( 7, 14, 21 etc.).  De eerste die de mist in gaat moet drinken.

8 Quizmaster

Degene die een 8 pakt wordt de Quizmaster. De Quizmaster mag gedurende het spel vragen stellen aan medespelers. Zodra iemand deze vraag beantwoord moet diegene drinken. Zodra de volgende 8 word gepakt is er een nieuwe Quizmaster.

9 Mannen / vrouwen

Wordt deze kaart gepakt door een man? Dan moeten alle mannen een shotje nemen.  Wordt de kaart gepakt door een vrouw, je raadt het al; dan moeten alle vrouwen drinken.

10 Regel

Regel verzinnen. Bijvoorbeeld; geen ja/nee zeggen, kaboutertje, dansje voor het drinken.

B Ezelen

Leg je duim op tafel zodra je deze kaart pakt. Degene die zijn duim als laatste op tafel legt, moet drinken.

V Waterval.

Iedereen start gelijkertijd met drinken. Pas als degene die de kaart heeft gepakt stopt met drinken, mag de rest ook pas stoppen.

H Atten

Elke keer als een Heer wordt gepakt, moet diegene een shotje drank in het lege bierglas gieten. Degene die de laatste Heer in het spel pakt, moet het gehele glas atten.

A Plaskaart

Gedurende het spel is het niet toegestaan om naar de wc te gaan. Pak je een plaskaart, dan mag je deze inzetten voor een bezoek aan het toilet.

7. Zip-Boink

Zip-Boink is een van de makkelijkste drankspellen, maar wat moeilijker wordt na mate de avond vorderd. Zip is met de klok mee en als iemand Boink zegt ga je tegen de klok in. Meerdere keren Boink achter elkaar maakt het moeilijker :)!

8. Beerpong

Een van de wereldwijd meest gespeelde drankspellen is wel beerpong. U neemt 1 tafel, 1 pingpong balletje en een aantal glazen of bekers. Je vult en verdeeld de glazen over de twee tafeleinde. Nu mag je om de buurt gooien en proberen het balletje in een glas te krijgen van de tegenstander. Gooi je raak dan dient je tegenspeler het glas leeg te drinken. gooi je de bal rechtstreeks zonder te stuiteren dan mag de tegenstander de bal vangen en mag hij 2 keer!

Een mooi rijtje beerpongtafels vind je hier!!

9. Vingeren

Een vrij nieuw maar makkelijk en leuke optie onder de drankspellen. Bij vingeren zit je met een aantal personen om een tafel en je vult een glas in het midden van de tafel. iedereen legt 1 vinger op de rand van het glas (of het bierviltje er onder voor de hygiene freaks). Op het moment dat de eerste persoon aan de buurt is en aangeeft hoeveel vingers er overblijven mag iedereen bepalen of ze hun vinger laten liggen of weghalen. dit moet op hetzelfde moment gebeuren. Kloppen het aantal vingers op het glas met het genoemde nummer hoeft deze persoon niet meer mee te doen met nummers noemen. Diegene die overblijft (de rest heeft de juiste aantallen geraden) moet het glas atten!

 

Heb je vragen? Stel ze! Wil je een pizza bestellen? Bestel ze ergens anders!